Home » Nieuwsarchief » Gezocht: Verkeerskundig adviseur met interesse voor verkeersmodellen

Gezocht: Verkeerskundig adviseur met interesse voor verkeersmodellen

BVA Verkeersadviezen is een onafhankelijk en tikje eigenwijs adviesbureau in het werkveld van verkeer & vervoer, mobiliteit en infrastructuur. Wij helpen onze opdrachtgevers bij het ontwikkelen van bereikbare, veilige en leefbare gebieden in dorpen, steden en op het platteland. Wij leveren input voor verkeers- en omgevingsvisies en (binnenstedelijke) gebiedstransformaties. We voeren verkeersveiligheidsonderzoeken uit en zijn gecertificeerd verkeersveiligheidsauditor.

Onze adviezen baseren we op gedegen onderzoek, verkeersprognoses en/of de analyse van (big-)data, waarbij we mobiliteits- en verkeerspatronen terugbrengen naar de essentie. Wij werken voor overheden, kenniscentra, projectontwikkelaars, stedenbouwkundige bureaus, bedrijven, aannemers, ondernemers, particulieren en steeds vaker ook voor de advocatuur, omdat de adviezen van BVA ook in juridische geschillen over verkeerskwesties stevig onderbouwd en “Raad van State-proof” blijken.

BVA Verkeersadviezen is gevestigd in Zwolle en bestaat op dit moment uit een enthousiast team van 7 personen. Wij streven naar een hoge kwaliteit in onze adviezen en kennen een open en informele werksfeer op en buiten het kantoor. We willen graag ons team van verkeerskundig adviseurs versterken met een:

Verkeerskundig adviseur verkeersmodellen / verkeersregeltechniek

(32 – 40 uur per week).

 

Je begint de dag tussen 08:00 en 09:00. Meestal op kantoor, maar soms ook thuis of bij een klant. Na je eerste kop koffie of thee, neem je eerst jouw mailbox door voor spoedeisende vragen. Vervolgens plan je jouw dag zelf in en stem je dit af met je collega’s. Je werkt afwisselend aan kleine en grote opdrachten en bespreekt de voortgang met de projectleider. Een deel van je tijd besteed je ook aan het eigen maken van de programmatuur voor verkeersmodellen (TransCAD, TransModeller, Vissim en Sidra) en voer je verkeers(model)berekeningen uit. Samen met een collega stel je een actieplan op om de modelkennis uit te breiden, te borgen en nadrukkelijker in de markt te zetten.

Wat ga je doen, naast andere zaken?

We geven je de kans om het gebruik van verkeersmodellen (statisch en dynamisch) en het toetsen van verkeerslichtenregelingen/rotondes binnen ons bureau op een hoger niveau te brengen. Je opereert hierin niet alleen maar samen met een collega. Daarnaast draai je mee in ons team van vaste adviseurs en werk je een kleine en grote verkeerskundige opdrachten. Denk hierbij aan het opstellen van gemeentelijke mobiliteitsplannen, netwerkvisies, veiligheidsanalyses spoorwegovergangen en verkeerskundige onderbouwingen van de effecten van nieuwbouw ontwikkelingen.

Dit ben jij:

  • Je hebt een HBO of WO diploma.
  • Je hebt een voorliefde voor cijferwerk en verkeersmodellering.
  • Je vindt het ook leuk om een bijdrage te leveren aan algemeen verkeerskundige vraagstukken.
  • Je hebt goed communicatieve eigenschappen.
  • Je voelt je thuis in een kleiner team en houdt van veel afwisseling in soort werk.
  • Je vindt het leuk om je nieuwe vaardigheden zelf eigen te maken.
  • Je staat open voor (en denkt actief mee over) veranderingen.
  • Je hebt kennis of wil je verdiepen in het toepassen van python en api’s als instrument om slim om te gaan met de beschikbare Open Data.

Wat kun je van ons verwachten?

Een interessante, collegiale en leerzame werkomgeving met goed primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een bedrijf waar je eigen bijdrage goed merkbaar is en waar je direct sturing kan uitoefenen op onze (en jouw eigen) toekomst.

Geïnteresseerd?

Heel mooi om te horen. We zouden graag met jou in contact komen. Stuur jouw CV met bijbehorende motivatiebrief naar:

m.ruigrok@bvaverkeer.nl

 

Recruiters hoeven ons niet te benaderen.