Home » Verkeersveiligheidsaudit

Verkeersveiligheidsaudit

Uw Partner in Veilige Wegen
Wilt u de verkeersveiligheid van uw wegen gericht verbeteren? Een verkeersveiligheidsaudit is dé manier om uw ontwerp onafhankelijk te laten beoordelen. Hoewel verplicht bij aanpassingen aan rijkswegen en provinciale autowegen, zien wij ook grote meerwaarde voor gemeentelijke wegen. Met een verkeersveiligheidsaudit voorkomt u dure aanpassingen achteraf en zorgt u voor veilige verkeerssituaties.

Bij BVA voeren we onafhankelijke verkeersveiligheidsaudits uit voor zowel provinciale als gemeentelijke wegen. Onze veiligheidadviseurs werken volgens de geldende kaders en richtlijnen, zodat u zeker bent van een grondige en betrouwbare beoordeling. Niet altijd is een formele audit nodig; vaak volstaat een veiligheidstoets van uw plan of een schouw van de bestaande situatie. Of het nu gaat om een uitgebreide beoordeling op basis van videobeelden, een snelle schouw op locatie, of een toets van uw gebiedsplan of ruimtelijke ontwikkeling – wij bieden een aanpak op maat.

Contact

Onze diensten:

  • Gecertificeerde verkeersveiligheidsaudits: Voor een deskundig en onafhankelijk oordeel over uw ontwerp of een second opinion.
  • Video-observaties: gedurende lange perioden volgen wij de kenmerkende gedragingen van het verkeer op een kruispunt of wegvak.
  • Veiligheidstoetsen en schouwen: Voor snelle en efficiënte beoordelingen van uw plannen of bestaande situaties.

Projectleiding N381 Fryslân

Deze weg is de afgelopen jaren aangepast aan de huidige eisen en richtlijnen.

lees meer

Audit Reeuwijkse Randweg

Begin 2016 is de Reeuwijkse Randweg geopend. Deze weg die aan de westzijde van Reeuwijk is gerealiseerd

lees meer

Parkeren en circuleren Orvelte

Toerisme speelt een belangrijke rol in Orvelte, mede omdat het dorp als een van de mooiste dorpen

lees meer

In het verleden hebben we onder andere audits uitgevoerd voor de gemeente Haarlem, een veiligheidsanalyse gemaakt van een HOV-route in Amstelveen, en een audit gedaan van een geplande rondweg in Lochem voor de provincie Gelderland. Ook hebben we onderzoek gedaan naar de inrichting van fietspaden tussen Amersfoort en Hoevelaken en Soest, en naar fietsoversteken in Heerde en Waddinxveen.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen zorgen we voor een veiligere verkeersomgeving in uw gemeente of provincie.

 

Meer weten?