Home » Thema’s

Thema’s

Onze projecten

Benieuwd naar de impact en resultaten van ons werk? Bezoek dan onze projectenwebsite om een uitgebreid overzicht te krijgen van onze recente verkeerskundige projecten. Hier vindt u bondige beschrijvingen van door ons uitgevoerde projecten en innovatieve oplossingen die wij hebben gerealiseerd.

Meer weten?

Blijf scherp

Mobiliteit is een dynamisch vakgebied dat voortdurend verandert. Wij onderzoeken en analyseren voortdurend de nieuwste trends en ontwikkelingen en vormen uiteraard onze eigen mening hierover. Onze bevindingen en inzichten delen wij graag met u. Ontdek hieronder onze kijk op mobiliteit.

Asfaltbreuk

Asfaltbreuk is een innovatief initiatief gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid op ‘grijze wegen’ door letterlijk stukken asfalt te verwijderen en te vervangen door groen.

lees meer

Risicogestuurde Verkeersveiligheidsaanpak

Praktisch en Doelgericht
Het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV) benadrukt het belang van een risicogestuurde benadering voor verkeersveiligheid.

lees meer

Verkeersveiligheidsaudit

Uw Partner in Veilige Wegen
Wilt u de verkeersveiligheid van uw wegen gericht verbeteren? Een verkeersveiligheidsaudit is dé manier om uw ontwerp onafhankelijk te laten beoordelen.

lees meer

Particiaptie & Maptionnaire

Wij geloven sterk in het betrekken van de gemeenschap bij het maken van goede plannen. Met Maptionnaire hebben wij dé tool in huis om participatie leuk, zorgvuldig, gestructureerd en waardevol in te zetten.

lees meer

Over ons

Wij adviseren over verkeer, vervoer, mobiliteit en infrastructuur. Daarbij helpen wij opdrachtgevers bij het ontwikkelen van bereikbare, veilige en leefbare gebieden in dorpen, steden en op het platteland. Wij leveren input voor verkeers- en omgevingsvisies en (binnenstedelijke) gebiedstransformaties. We voeren verkeersveiligheidsonderzoeken uit en zijn gecertificeerd verkeersveiligheidsauditor. Wij adviseren over veilige schoolomgevingen en hebben zeer ruime ervaring met parkeerplannen, parkeerroutering, parkeerbeleid en haalbaarheidsonderzoeken. Ook in fietsbeleid en infrastructuur zijn we specialist. En hebben we een zeer ruime ervaring met het ontwerpen infrastructuur en ruimte én project- en programmamanagement op dit gebied.

Onze adviezen baseren we op gedegen onderzoek, verkeersprognoses en/of de analyse van (big-)data,  waarbij we mobiliteits- en verkeerspatronen terugbrengen naar de essentie. Wij werken voor overheden, kenniscentra, projectontwikkelaars, stedenbouwkundige bureaus, bedrijven, aannemers, ondernemers, particulieren en steeds vaker ook voor de advocatuur, omdat de adviezen van BVA ook in juridische geschillen omtrent verkeerskwesties stevig onderbouwd en “Raad van State-proof” blijken.

 

Meer weten?